A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Розрахунок очікуваноої вартості закупівля М'ясо для установ освіти

Дата: 16.01.2023 12:26
Кількість переглядів: 169

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 

Замовник: Боянська сільська рада 

Предмет Закупівлі: М’ясо для установ освіти

Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 400 500,00 грн.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-23-014660-a.

З метою прозорого, ефективного та раціонального використання коштів та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710» підготовлено та опубліковано обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

якісні та технічні характеристики встановлені виходячи з вимог законодавства України, а саме:

 

Найменування предмета закупівлі

Одиниця виміру

Відповідність стандарту

Обсяг закупівлі, кг

М’ЯСО

ДК 021:2015: 15110000-2  - М’ясо

кг

Згідно ДСТУ

8450

 

Якісні характеристики предмету закупівлі у відповідності стандарту:

Яловичина охолоджена без кісток  повинна  відповідати вимогам ДСТУ 6030:2008 М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах і четвертинах або згідно ТУ виробника.

Зовнішній вигляд: М’якуш, отриманий від тазостегнової частини туші, зачищеної від сухожилок і грубих поверхневих плівок. Краї зрівняні, без бахромок. Поверхня чиста, не завітрена, без ослизнення

Консистенція: Пружна

Колір: Від світло-рожевого

до червоного

Запах: Доброякісного м’яса, без стороннього запаху

Температура в товщі м'язів °С: від 4 оС до 0 оС

 

Свинина охолоджена без кісток  повинна відповідати вимогам ДСТУ 7158:2010 М'ясо. Свинина в тушах і півтушах або  згідно ТУ виробника.

Зовнішній вигляд: М’якуш, отриманий при обвалені плече- лопаточного відрубу. Поверхня чиста, незавітрена, без ослизнення, без бахромок, краї зарівнянні. Глибина надрізів м’язової тканини не більша ніж 10 мм

Консистенція: Пружна

Колір: Від світло-рожевого до червоного

Запах: Доброякісного м’яса, без стороннього запаху

Температура в товщі м'язів °С: від 4 оС до 0 оС.

 

Філе куряче охолоджене повинно відповідати ДСТУ 3143 або згідно ТУ виробника.

Зовнішній вигляд: М’язова тканини добре розвинена без шкіряного покриву, поверхня суха, не завітрена, чиста, без згустків крові

Колір жиру:

Блідо-жовтий або жовтий

Колір м’язової тканини: Від блідо-рожевого до рожевого

Запах: Властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів

Консистенція охолодженого м’яса: М’язи щільні, пружні (ямка від натиску пальця, швидко вирівнюється)

Температура в товщі м’язів: від мінус 2 оС до плюс 4оС включно.

 

 Необхідність проведення закупівлі зумовлена  потребою для дотримання та забезпечення належного забезпечення дітей корисним та збалансованим харчуванням дітей у закладах освіти Боянської сільської ради.

 

Обґрунтування очікуваної вартості та/ або розміру бюджетного призначення предмета закупівлі.

          Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 400 500,00 грн.

Очікувана вартість предмету закупівлі визначений відповідно до  наказу Мінекономіки України від18.02.2020  № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі». 

Проведений аналіз комерційних пропозицій потенційних постачальників у регіоні замовника даного товару, а також здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації  в електронній системі закупівель «ProZorro». Процедура закупівлі – відкриті торги з особливостями.

      

         Очікувана вартість  включає окрім ціни товару затрати на доставку транспортом постачальника товару невеликими партіями на адреси установ освіти.

 

      Обсяг закупівлі визначено виходячи із загальної кількості дітей, які навчаються у заклади дошкільної та заклади загальної середньої освіти та затверджених норм із розрахунку на одну дитину певної вікової категорії. Минулорічний обсяг закупівлі не був взятий до уваги оскільки у 2022 році діти практично не харчувались у школах та садочках, що пов’язано як з карантинними заходами так і з початком повномасштабної війни з росією.

      Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення згідно внесених змін до кошторису на 2023 рік, враховуючи очікувану вартість .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора