A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Що робити, якщо семиденний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус лікарняного залишився «закритий»?

Дата: 20.04.2022 11:27
Кількість переглядів: 179

Що робити, якщо семиденний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус лікарняного залишився «закритий»?

 

Механізм видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності (далі - Реєстр) визначає Порядок, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України 17 червня 2021 року №1234, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 Липня 2021 р. за №890/36512 (далі – Порядок №1234). 

Відповідно до пункту 3 Порядку №1234 листок непрацездатності вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності.

В Реєстрі електронний лікарняний має статус «закритий» з дня його створення і змінює його на «готовий до сплати» у день видачі, тобто через сім днів після:

дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності;

  •  дати відкриття для лікарняних по вагітності та пологах.

Однак є випадки, коли е-лікарняний не змінив свій статус попри вичерпання строків. У такому випадку потрібно орієнтуватись на дати: якщо після дати закриття, зазначеної в е-лікарняному, пройшло сім днів, на восьмий день з ним уже можна починати працювати і призначати допомогу, навіть якщо його статус залишився «закритим».

Лікар має можливість внести зміни до електронного лікарняного упродовж семи днів від моменту створення, тож інформація, наявна в ньому на восьмий день, є остаточною і роботодавець може розпочати призначення допомоги від Фонду соціального страхування України та за рахунок підприємства.

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора