A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

ЗАЯВУ НА ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ МОЖНА ПОДАТИ ЗАЗДАЛЕГІДЬ

Дата: 21.11.2022 14:41
Кількість переглядів: 170

Кабінет Міністрів України визначив порядок переведення студентів з контракту на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти.  

На кого поширюється нововведення?

Затверджений Постановою КМУ Порядок поширюється на такі категорії здобувачів фахової передвищої, вищої освіти (за умови, що вони зараховані для здобуття певного освітнього (освітньо-професійного) ступеня освіти на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб, до настання обставин їх віднесення до зазначених категорій, здобувають такий ступінь освіти вперше та не заперечують щодо такого переведення):

категорія – діти (особи з їх числа у віці до 23 років) загиблих (померлих) осіб, зазначених у ст. 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

категорія – особи, визнані учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни відповідно до зазначеного Закону.

категорія – діти (особи з їх числа у віці до 23 років) учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни відповідно до зазначеного Закону.

категорія – особи, які проживають на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України (або перемістилися з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України) в умовах воєнного стану, на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території територіальних громад, що станом на 15 жовтня та 15 лютого відповідного року включені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції.

Які документи потрібні для студентів ВПО та студентів із ТОТ?

Витяг з реєстру територіальної громади. Він має підтверджувати відомості про місце проживання (перебування) особи станом на 24 лютого 2022 року або містити інформацію про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) чи про зняття з нього на підставі відомостей ДМС.

Документ про освіту, здобуту в закладі, який розташований на території відповідних територіальних громад. Він може стати у нагоді, якщо інформації у згаданому реєстрі немає або місце проживання знято з реєстрації до 24 лютого 2022 року.

Куди звертатися з документи?

Для переведення на бюджет треба звернутися із заявою до керівника свого закладу освіти. Заклади вищої освіти здійснює верифікацію поданих документів і вносить інформацію про студента до Єдиної державної електронної бази з питань освіти в модулі «Здобувачі освіти».

Передбачено, що переведення на місця державного замовлення студентів, дані про яких внесуть до ЄДЕБО після 15 листопада, може бути здійснено у 2023 році

На які бюджетні місця братимуть таких студентів?

Переведення здійснюватимуться за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також наявності вакантних (вивільнених) місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення.

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Новоселицьке бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Новоселиця, вул. Чкалова, 7, (перший поверх будівлі Новоселицької міської ради) (03733) 5-07-20. 

Як отримати правову допомогу дистанційно:

  • зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

  • поставити питання в повідомленні на електронну адресу Бюро novoselytske@legalaid.cv.ua;

  • написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/.

  • скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;

              зв’язатися з Новоселицьким бюро через скайп зв'язок

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора