A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

ПРИЙНЯТТЯ ДО ГРОМАДЯНСТВА УКРАЇНИ - ПО-НОВОМУ

Дата: 15.05.2023 15:00
Кількість переглядів: 129

Іноземцям та особам без громадянства, які бажають отримати громадянство України необхідно буде скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

Про це йдеться у Законі № 2996-IX «Про внесення змін до Законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України», який був опублікований 27 квітня 2023 та набуде чинності 27 жовтня 2023 — через 6 місяців з дати опублікування.

В Законі також зазначається, що деякі категорії іноземців та осіб без громадянства мають певні переваги, а саме - право скласти дані іспити та подати документи про їх складення протягом двох років після набуття громадянства України. Вони подають зобов’язання про складання іспитів із основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою, при невиконанні якого втрачають громадянство України.

Це особи:

які мають визначні заслуги перед Україною і прийняття яких до громадянства становить державний інтерес для України;

які проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України;

які отримали посвідку на тимчасове проживання (зокрема це особи, що надавали інструкторську (стрілецьку, тактичну, медичну, радіотехнічну, вибухотехнічну та іншу) допомогу підрозділам Збройних Сил України, інших військових формувань, для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях).

Якщо виникли додаткові питання правового характеру, отримати усну правову консультацію можна у контакт-центрі системи БПД телефоном: 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні, юристи на лінії з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 19.00, у суботу та неділю з 09.00 до 18.00. Для з’єднання з оператором у голосовому меню натисніть 3).

Номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Усі сервіси системи БПД за посиланнямhttps://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Новоселицьке бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Новоселиця, вул. Чкалова, 7, (перший поверх будівлі Новоселицької міської ради) (03733) 5-07-20. 

Також консультацію Ви зможете отримати, написавши на нашу електронну пошту Бюро novoselytske@legalaid.cv.ua   та chernivetske@legalaid.cv.ua.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора