A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Дублікат свідоцтва про народження дитини: як українцям його отримати

Дата: 08.09.2023 11:50
Кількість переглядів: 98

Дублікат свідоцтва у будь-якому відділі ДРАЦС. Повторна видача здійснюється незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

 Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їхнім батькам і усиновителям незалежно від віку дитини.

Свідоцтва можуть також повторно видаватись представнику особи, яка має право на їх повторне отримання, у разі документального підтвердження його повноважень.

Особі, позбавленій батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.

Громадянам, які звернулися до відділу ДРАЦС особисто, повторні свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану видаються того самого дня при пред’явленні ними паспорта або паспортного документа.

Відновлене свідоцтво має таку ж юридичну силу, як і оригінальний документ.
 Також подати заяву на повторну видачу свідоцтва, не виходячи із дому, можна на порталі Дія.

Крім свідоцтва про народження, можна замовити дублікат свідоцтва або витяг:

  • про зміну імені;

  • про реєстрацію шлюбу;

  • про розірвання шлюбу;

  • про смерть.

Якщо виникли додаткові питання правового характеру, отримати усну правову консультацію можна у контакт-центрі системи БПД телефоном: 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні, юристи на лінії з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 19.00, у суботу та неділю з 09.00 до 18.00. Для з’єднання з оператором у голосовому меню натисніть 3).

Номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Усі сервіси системи БПД за посиланнямhttps://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Новоселицьке бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Новоселиця, вул. Каштанова (колишня Чкалова), 7, (перший поверх будівлі Новоселицької міської ради) (03733) 5-07-20. 

Також консультацію Ви зможете отримати, написавши на нашу електронну пошту Бюро novoselytske@legalaid.cv.ua   та chernivetske@legalaid.cv.ua.

 

 

 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора