A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Відповіді на поширені запитання щодо електронних листків непрацездатності

Дата: 10.01.2024 10:21
Кількість переглядів: 35

Відповіді на поширені запитання щодо електронних листків непрацездатності

 

Як формується електронний листок непрацездатності?

Механізми формування листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності визначає Порядок, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України 17 червня 2021 року №1234, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 липня 2021 р. за №890/36512.

Відповідно до пункту 2 Порядку №1234:

Листок непрацездатності формується в Реєстрі на підставі інформації про медичний висновок у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі - РЗО).

Ідентифікованою вважається особа, щодо якої інформація, яка надійшла з електронної системи охорони здоров'я, збігається з відомостями РЗО за критеріями:

● реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії (за наявності) та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) - 100% символів;

● прізвища, імені та по батькові (за наявності) особи - понад 90% символів.

Під час формування листка непрацездатності враховується інформація про основне місце роботи застрахованої особи, визначене за даними повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Чому не створився електронний листок непрацездатності?

Електронний листок непрацездатності формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який створює лікар. Одразу після створення медичного висновку на контактний номер пацієнта надходить повідомлення від електронної системи охорони здоровя. Переглянути сформований листок непрацездатності можливо в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

Електронний лікарняний може не сформуватися з кількох причин:

1. У реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутня інформація про трудові відносини на дату початку періоду її непрацездатності.

2. У Реєстрі застрахованих осіб відсутнє повідомлення про прийняття працівника на роботу.

3. В обліковій картці застрахованої особи Реєстру застрахованих осіб зазначені некоректні, помилкові, неактуальні відомості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора