A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

ПІДГОТУВАТИ ЗАЯВУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ МОЖНА ОНЛАЙН

Дата: 05.07.2022 10:50
Кількість переглядів: 189

УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ В ОНЛАЙНІ ПОДАТИ ЗАЯВУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ

У разі позитивного розгляду скарги можна отримати компенсацію від 5 000 до 30 000 євро.

Днями Бізнесмен Рінат Ахматов подав скаргу до Європейського суду з прав людини проти російської федерації щодо компенсації за грубі порушення його прав власності під час неспровокованої воєнної агресії росії проти України. Ахметов просить Суд притягнути росію до відповідальності за руйнування інфраструктури, у тому числі його підприємств (таких як «Азовсталь»), за мародерство й викрадення експортних товарів.

Звісно, й інші громадяни України, які постраждали від російської агресії, мають право та можливість подати заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Це потрібно зробити протягом 4-х місяців від моменту порушення прав, проте не пізніше 16 січня 2023 року.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВУ?

1. Заповніть форму на сайті: https://espl.com.ua

Система вказує перелік ситуацій, які дають право звернутися до ЄСПЛ: загибель родича, зруйноване житло, поранення, незаконне позбавлення волі, катування, зґвалтування чи насильницьке зникнення людини тощо. Система спрощує подання заяви, бо вже містить усі необхідні поля для заповнення і підказує громадянам, що саме потрібно вказати.

Важливо! Для отримання консультацій щодо заповнення заявки зверніться до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у вашому регіоні: https://helsinki.org.ua/advice-centres/

2. Підвантажте до заяви необхідні фото та документи.

3. Завантажте заяву з додатками на комп’ютер, роздрукуйте, покладіть у конверт та наклейте на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті).

4. Надішліть заяву в одному з відділень Укрпошти (для відправника ця послуга є безоплатною).

Також можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно.

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини запущено швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, та Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Організатори платформи наголошують, що кожна заява важлива, бо допомагає й особисто постраждалим отримати компенсацію за завдану шкоду, і кожному українцю – досягти засудження дій агресора і запобігти новим злочинам.

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Новоселицьке бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Новоселиця, вул. Чкалова, 7, (перший поверх будівлі Новоселицької міської ради) (03733) 5-07-20. 

Як отримати правову допомогу дистанційно:

  • зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

  • поставити питання в повідомленні на електронну адресу Бюро novoselytske@legalaid.cv.ua;

  • написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/.

  • скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора