A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Оновлено правила подання відомостей для створення і ведення Електронних трудових книжок

Дата: 03.08.2022 09:11
Кількість переглядів: 213

У липні 2022 року набули чинності оновлені правила подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб в електронній формі, затверджені постановою правління Пенсійного фонду України від 01.06.2022 8-3 «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок».

Зокрема, вони передбачають:

  • черговість подання даних про трудову діяльність працівників в електронній формі: насамперед слід  подавати відомості про трудову діяльність осіб, яким до настання права на пенсію залишилося 2 і менше років, та про трудову діяльність осіб за період до 1 липня 2000 р.;

  • необхідність подання тільки заповнених сторінок трудової книжки;

  • порядок повторного подання трудових книжок. Уточнено, що відомості про трудову діяльність працівника подаються одноразово. Необхідність повторного подання відомостей виникає лише у разі потреби внесення виправлень до раніше поданих даних, і в таких випадках потрібно подавати тільки титульну сторінку та сторінки зі змінами;

  • порядок подання страхувальником або уповноваженим представником відомостей про місце роботи, кваліфікацію, заохочення, припинення трудових відносин, відсутніх в реєстрі застрахованих осіб. Такі дані подаються шляхом створення відповідного електронного запису.

 

Відомості для створення Електронних трудових книжок подаються страхувальником або застрахованою особою через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України  (https://portal.pfu.gov.ua):

  • у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування;

  • в оцифрованому вигляді шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора