A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Як внутрішньо переміщеним особам подати заявку на отримання тимчасового житла?

Дата: 15.11.2022 14:11
Кількість переглядів: 210

Для постановки на облік та отримання надалі житла потрібно надати до найближчого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу) або органу соціального захисту населення таки документи:

- заява;

- копії документів, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України;

- копія довідки ВПО про реєстрацію в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб (для кожного члена сім’ї);

- копії наявних свідоцтв про народження, шлюб, посвідчень опікуна тощо;

- копія ІПН (за наявності);

- документ, що підтверджує необхідність надання житла.

Головною умовою для взяття на облік є відсутність житла на підконтрольній Україні території. Зокрема, заявник повинен довести, що його будинок/квартира зазнали серйозних руйнувань і не придатні для життя. Факт знищення або пошкодження житла, в результаті чого його неможливо використовувати, підтверджується особистою заявою заявника та членів його сім’ї

Рішення про взяття ВПО на облік громадян або про відмову у взятті на такий облік приймається уповноваженим органом у строк до одного робочого дня після ухвалення заяви. Проте отримання самого житла залежить від його наявності. Якщо є наявне вільне житло, рішення про передачу його у користування здійснюється протягом трьох робочих днів. Якщо ж ні – така заявка просто залишається у "списку очікування".

«У разі відсутності ЦНАПу або органу соціального захисту населення на території, де ви проживаєте, зверніться до відповідної військово-цивільної адміністрації», каже фахівчиня центру Марія Ростова.

Першочергове право на забезпечення житловим приміщенням з фонду мають:

• сім’ї з трьома і більше дітьми,

• сім’ї з двома дітьми,

• сім’ї з однією дитиною,

• сім’ї, у складі яких є вагітні жінки,

• сім’ї, у складі яких є особи, які втратили працездатність,

• сім’ї, у складі яких є особи пенсійного віку.

Також перевагу матимуть сім’ї де є: загиблі, особи з інвалідністю, непрацездатні особи та інші малозахищені категорії населення.

  • Контакт-центри з питань розміщення тимчасово евакуйованих діють у 14 регіонах, номер телефону вашого регіону можна знайти за посиланням: http://docs.google.com/.../1GUiQ3nMXfSWtCaJ49R7o2.../edit...

 

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до сектору «Новоселицьке бюро правової допомоги» розташованого за адресою: м. Новоселиця, вул. Чкалова, 7, (перший поверх будівлі Новоселицької міської ради) (03733) 5-07-20. 

Як отримати правову допомогу дистанційно:

  • зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

  • поставити питання в повідомленні на електронну адресу Бюро novoselytske@legalaid.cv.ua;

  • написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/.

  • скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;

              зв’язатися з Новоселицьким бюро через скайп зв'язок

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора