A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Спрощений облік робочих місць для осіб з інвалідністю

Спрощений облік робочих місць для осіб з інвалідністю

В умовах війни зростає вірогідність травмування, поранення, каліцтва як серед мирного населення, так і серед наших захисників та захисниць, тому держава, як ніколи, має подбати про захист прав осіб з інвалідністю, соціально-трудових зокрема. 6 листопада 2022 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних, трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю» від 18.10.2022 р. № 2682-IX (далі — Закон № 2682). Про те, які зміни передбачені цим Законом для осіб з інвалідністю, розповідає фахівці з БПД .

09:29 14.12.2022

Доступний простір для маломобільних груп населення

Доступний простір для маломобільних груп населення

У цивілізованому світі здоров’я суспільства або обличчя держави насамперед визначаються ставленням до осіб з інвалідністю та тих, хто потребує допомоги. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я інвалідність в Україні мають близько 10% від всього її населення., та 80% з цих людей є працездатними й активними. Проте реалізація їхніх прав неможлива, допоки в Україні не буде створено реального безбар’єрного простору. Про вимоги до нього у своїй консультації розповідають фахівці  з надання БВПД .

09:27 14.12.2022

Статус УБД для військовослужбовців

Статус УБД для військовослужбовців

Військовослужбовці, які беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України можуть отримати статус учасника байових дій (УБД).

13:47 06.12.2022

Отримання грошової допомоги сім’ями загиблих військовослужбовців

Отримання грошової допомоги сім’ями загиблих військовослужбовців

На протязі 8-ти місяців повномасштабна війна забрала життя багатьох військових, які стали на захист своєї країни. Тому наша держава забезпечує право на компенсацію для сім’ї кожного військовослужбовця, який загинув, захищаючи незалежність України.

13:45 06.12.2022

Обмежувальний припис - дієвий важіль допомоги потерпілим від домашнього насильства

Обмежувальний припис - дієвий важіль допомоги потерпілим від домашнього насильства

Алгоритм дій для потерпілих від домашнього насильства не може буди однаковим для всіх випадків. Знання своїх прав та, зокрема, права на захист, обізнаність у способах захисту, передбачених законодавством - ось те, що може допомогти потерпілим від домашнього насильства розірвати страшне коло болю, зневаги та наруги. Адже притягнення кривдника до відповідальності - це демонстрація йому своєї сили і сили закону. Це важливо робити для того, щоб кривдник не лишався непокараним. Бо безкарність породжує наступні злочини. Про те, як саме діє обмежувальний припис та як діяти постраждалим, аби він вступив у дію, розповідається у вказаній статті. 

13:44 06.12.2022

Вас зупинила поліція. Що варто знати.

Вас зупинила поліція. Що варто знати.

Воєнний стан в Україні обмежив деякі права і свободи людини і громадянина. Зокрема, ми маємо дотримуватися комендантської години, для деяких категорій громадян обмежена свобода пересування. Водночас уповноважені органи – Національна поліція, СБУ, Національна гвардія, Держприкордонслужба, ДМС, Держмитслужба та ЗСУ – посилили заходи, які є необхідними для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності.

13:43 06.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора