A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Кредитні зобов'язання та штрафні санкції за їх невиконання.

Останнім часом все частіше можна побачити рекламу про легке отримання кредитів готівкою. І коли не вистачає коштів, ми згадуємо про оголошення і біжимо по гроші. Отримавши кредит, ми купляємо омріяні речі, щомісяця повертаємо необхідний платіж.

14:52 06.04.2023

Дерево впало на авто: що робити, аби компенсувати збитки

Сильні вітри та навіть буревії - явища непоодинокі останнім часом. І найчастіше їх наслідком є повалені дерева. Майже після кожної бурі у новинах можна прочитати про падіння дерев на авто з подальшим їх пошкодженням різного ступеню. Звісно, постають питання: хто буде компенсувати збитки; куди звертатися та що робити? Адже падіння дерев чи великих гілок, швидше за все, відбувається внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків комунальним підприємством, яке обслуговує територію чи ділянку, де були розташовані повалені дерева. Тож, як саме діяти у випадку пошкодження транспортного засобу падінням дерева для подальшого отримання компенсації (у разі наявності правових підстав), розповідає завідувачка сектору «Нікопольського бюро правової допомоги» Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Половинцева.

13:35 06.04.2023

Чи має право військовослужбовець на пільги за кредитними зобов’язаннями?

Звільнення військовослужбовців від нарахування штрафів, пені та відсотків за користування кредитом – питання, з яким часто звертаються клієнти до бюро правової допомоги. Консультацію надає завідувач сектору «Бучацьке бюро правової допомоги» Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Дуляк.

13:14 21.03.2023

Інвалідність та перетин кордону: актуальні зміни до законодавства

Хоча під час дії режиму воєнного стану перетинати державний кордон військовозобов’язаним заборонено, існує низка підстав, за наявності яких виїхати за межі України все ж можливо. Які саме – пояснює завідувач Шепетівського бюро правової допомоги Євген Бондар.

13:13 21.03.2023

Спалювання сухої трави та сміття – це злочин!

Як тільки розтанув сніг та почалось тепла погода, мешканці Буковини продовжують палити суху траву: на полях, вздовж магістралей, на спасовищах, а також на територіях приватних господарств. Тільки, продовж минулих вихідних надзвичайникам Новоселиччини довелось гасити 4 пожежі у природних екосистемах, загальною площею 7 гектарів. Від цих пожеж було завдано збитків на суму 648 тис.грн. За фактом пожеж було притягнуто правопорушників до адміністративної відповідальності.

11:24 15.03.2023

Чи потрібно ламінувати документи?

Ламінування документів прозорою плівкою – справа вже звична. Люди звикли ламінувати такі важливі документи, як дипломи, свідоцтва про народження, шлюб чи розлучення, вважаючи, що так можна надійніше захистити папери від пошкодження. Втім, коли звертаєшся у деякі установи, то виникають труднощі, адже не всі хочуть приймати заламіновані документи.

11:23 15.03.2023

Як оформити право власності на будинок, що збудований до 05 серпня 1992 року

Сьогодні існує декілька шляхів оформлення права власності на житлові, садові, дачні будинки, господарські будівлі та споруди (далі – нерухоме майно), в залежності від року побудови, площі будинку та господарських будівель і споруд, а також наявності або відсутності дозвільних документів.

11:22 15.03.2023

Порядок припинення дії договору оренди земельної ділянки після закінчення строку, на який його було укладено

До сектору Марганецьке бюро правової допомоги часто надходять непоодинокі звернення від власників земельних ділянок (паїв) з приводу, що робити, якщо закінчується строк оренди земельної ділянки, а особа не бажає укладати новий договір оренди земельної ділянки із цим орендарем (фермером).

11:21 15.03.2023

Право військовослужбовця на відпустку під час воєнного стану за сімейними обставинами

Одруження, народження дитини, хвороба близьких родичів – чи  може військовослужбовець в умовах воєнного стану за наявності поважної причини піти у відпустку за сімейними обставинами? Роз’яснює головна юристка відділу забезпечення роботи контактного центру Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Іванна Желізна.

11:21 15.03.2023

Повістки, їх види та відповідальність особи, яка відмовляється від її отримання

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації триває загальна мобілізація. Відповідно до законодавства України чоловікам від 18 до 60 років громадянам необхідно прийти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних та взяття на військовий облік. Військовозобов’язаний може добровільно з’явитись до військкомату або ж після вручення йому повістки.

11:00 15.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора