A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Чи можуть військовослужбовці звільнитися з військової служби під час воєнного стану ?

З лютого 2022 року в Україні триває повномасштабна війна, кожного дня військові боронять кордони нашої держави. Але трапляються випадки, коли військовослужбовці не можуть далі продовжувати службу і на це в них є вагомі причини та законні підстави.  Детальніше про правові аспекти розповідає фахівчиня Смілянського місцевого центру з надання БВПД Наталія Мамонова.

10:04 23.05.2023

Порядок отримання статусу члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України

З початком широкомасштабного вторгнення росії багато українських захисників (захисниць), на жаль, не повернулися до рідних домівок. Водночас члени їхніх сімей мають право на отримання відповідного статусу, який передбачає певні пільги.

09:42 19.05.2023

Як приватизувати земельну ділянку під будинком під час воєнного стану

Часто буває так, що громадянин, володіючи  житловим будинком, не має документів, які посвідчують його право власності на земельну ділянку, на якій розміщений цей будинок. З чого потрібно розпочати, до кого потрібно звернутись та які етапи варто пройти, аби приватизувати земельну ділянку під будинком? Відповіді на ці питання ви знайдете в юридичній консультації, яку підготувала завідувач Бориславського бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання БВПД Галина Ляхович. 

15:01 15.05.2023

ПРИЙНЯТТЯ ДО ГРОМАДЯНСТВА УКРАЇНИ - ПО-НОВОМУ

Іноземцям та особам без громадянства, які бажають отримати громадянство України необхідно буде скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

15:00 15.05.2023

Державні акти власності на землю старого зразка

Сьогодні для підтвердження права володіння на земельну ділянку  достатньо виписки з Держреєстру прав, адже  державний акт на право власності на земельну ділянку не видається з 2013 року. Втім, починаючи з 2016 року, в Україні були змінені правила реєстрації права власності на землю.

14:59 15.05.2023

Встановлення юридичного факту родинних відносин

Досить часто трапляються ситуації, коли під час оформлення спадщини, спадкоємці виявляють розбіжності в написанні прізвищ/імені свого та одного із родичів. Наприклад, батько із прізвищем Будник, а син Будних, або Кушпинський/Кушпінський, або ім’я батька Стефан, а в доньки в документах зазначено по батькові Степанівна. На підставі цього нотаріус видає постанову про відмову у оформленні спадщини у зв’язку з відсутністю факту родинних відносин. Що ж робити у таких випадках та як діяти, щоб підтвердити родинні зв’язки?  

14:58 15.05.2023

Порядок призначення державної допомоги малозабезпеченим сім'ям

Українці з низьким доходом можуть отримати від держави соціальну допомогу на підтримку у складних життєвих ситуаціях. Про порядок та особливості отримання такої допомоги розповідає головний юрист Павлоградського місцевого центру з надання БВПД Галина Некоз. 

09:49 03.05.2023

орядок звільнення з військової служби військовослужбовців за наявності чоловіка або дружини з інвалідністю ІІІ групи

Останнім часом фахівці системи БПД отримують все більшу кількість звернень щодо відмов у звільненні військовослужбовців, у яких дружина або чоловік є інвалідом ІІІ групи. Проте законодавство передбачає положення, що регулюють це питання. Про порядок звільнення з військової служби військовослужбовців за наявністю чоловіка або дружини з числа осіб з інвалідністю ІІІ групи консультує головний юрист Павлоградського МЦ Галина Некоз.

09:48 03.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора