A A A K K K
для людей із порушенням зору
Боянська громада
Чернівецький район Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Отримання щорічної одноразової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань

Отримання щорічної одноразової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань

15 квітня 2023 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань». Даний закон змінює дату щорічної одноразової виплати учасникам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та іншим особам, передбаченим цим Законом.

09:47 03.05.2023

Усунення перешкод у спілкуванні з онуками

Усунення перешкод у спілкуванні з онуками

Дитинство – найважливіший  період у становленні особистості, тому дитина  потребує уваги й захисту від рідних. Кожен розуміє, як впливає психологічний клімат у родині на розвиток та виховання  дитини. У процесі живого спілкування  дорослі, незалежно від своєї волі, від покоління до покоління передають дитині свої погляди про навколишній світ,  моральні засади та уявлення.  Зазвичай у вихованні беруть участь не тільки батьки, а й дідусі, бабусі та інші родичі. Однак буває, що батьки перешкоджають бабусі чи дідусю спілкуватися з онуками. Чи можливо усунути ці перешкоди ?

09:57 20.04.2023

Порядок стягнення аліментів з безробітної особи

Порядок стягнення аліментів з безробітної особи

Аліменти – це кошти для харчування, одягу та інші побутові потреби, які закон зобов’язує виплачувати одного з подружжя іншому. Якщо безробітна особа має неофіційний дохід, платити аліменти потрібно у фіксованому розмірі. Сума аліментів з безробітного береться з прожиткового мінімуму на відповідний вік дитини. Відсутність офіційних доходів у батьків не позбавляють їх від обов’язку утримувати неповнолітню дитину, а лише дають додаткові «пільги» при визначенні розміру та стягненні аліментів.  

09:49 20.04.2023

Як зареєструвати місце проживання малолітньої дитини, коли один із батьків не дає згоди?

Як зареєструвати місце проживання малолітньої дитини, коли один із батьків не дає згоди?

Доволі часто через непорозуміння та ворожі стосунки батьків страждають інтереси дітей. Питання зміни місця реєстрації дитини часто загострюється після розлучення сімейної пари. Коли виникає потреба змінити місце реєстрації дитини, один з батьків може на зло іншому просто не давати дозволу на таку дію. Такою поведінкою один з батьків не лише створює проблему для іншого, а і порушує права дитини.

09:48 20.04.2023

Що потрібно знати військовослужбовцям для захисту своїх прав

Що потрібно знати військовослужбовцям для захисту своїх прав

Військовослужбовці мають чимало проблем, з якими зіштовхуються вперше, і тому не знають, як діяти, щоб захистити свої права. Хтось не може піти у відпустку за сімейними обставинами, комусь не видають довідку про обставини травми, когось не направляють для проходження ВЛК. Ці та інші ситуації потребують правового вирішення. Адже кожен громадянин має право на звернення, визначене ст. 40 Конституції України та Законом України «Про звернення громадян». Тож про те, що потрібно знати військовослужбовцям для належного відстоювання своїх прав, розповідає фахівчиня зі зв’язків із громадськістю та пресою Криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталя Кожем’яка.

10:44 19.04.2023

Сусіди зверху зробили у вашій квартирі потоп: як отримати компенсацію

Сусіди зверху зробили у вашій квартирі потоп: як отримати компенсацію

Залиття квартири сусідами – це не тільки зіпсований настрій, але й зіпсоване майно та неочікувані зайві витрати, вже не кажучи про неабиякий клопіт. Та якщо клопоту у будь-якому випадку не уникнути, витрати можна значно зменшити або, навіть, позбутися їх зовсім. Так, від компенсації за залиття квартири не відмовився б жоден з постраждалих від недбалості сусідів, але, на жаль, більшість не мають достатньої доказової бази для успішного задоволення позовних вимог через втрачені можливості та час, бо не знають порядку своїх дій.

10:42 19.04.2023

Супровід дитини з інвалідністю у громадському транспорті

Супровід дитини з інвалідністю у громадському транспорті

Громадяни, які супроводжують дітей з інвалідністю за законом мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті. Однак трапляються випадки, коли батькові/матері дитини з інвалідністю відмовляють у безплатному проїзді. Мовляв, безплатно може їхати у транспорті лише та особа, яка зазначена у посвідченні, виданому дитині з інвалідністю для отримання соціальної допомоги від держави.

14:57 06.04.2023

Спадковий договір

Спадковий договір

Про поняття, особливості укладення, розірвання та припинення спадкового договору розповідає заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олена Іпатенко.

14:55 06.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора